فایل کامل پاورپوینت بررسی عناصر ضد مغذی، بازدارنده ها رشته پاورپوینت

قبل از اینکه به صفحه دانلود بروید پیشنهاد می کنیم توضیحات پاورپوینت بررسی عناصر ضد مغذی، بازدارنده ها را مطالعه نمایید.

پاورپوینت بررسی عناصر ضد مغذیبازدارنده‌ها در 43 اسلاید قابل ویرایش همراه با تصاویر و توضیحات کامل

فرمت فایل: ppt

تعداد صفحات: 43

حجم فایل: 1.985 مگا بایت

قسمتی از محتوای فایل:

پاورپوینت بررسی عناصر ضد مغذی-بازدارنده‌ها در 43 اسلاید قابل ویرایش

مقدمه

اهمیت بررسی عناصر ضد مغذی و بازدارنده ها درخوراک:

70% هزینه های پرورشی مربوط به غذاست.
بسیاری از غذا ها بطور طبیعی حاوی این ترکیبات هستند.
اثرات زیان آور این ترکیبات بر رشد و کارکرد بدن حیوان
انتخاب مواد خوراکی و تعیین حد مجاز آنها جهت جیره نویسی
استفاده از مواد ضد مغذی برای منظورهای مفید
فرآوری مواد غذایی و راههای افزایش کیفیت خوراک

عناصر ضد مغذی – بازدارنده‌ها

بازدارنده‌های پروتئینی :
بازدارنده‌های پروتئاز
لكتین‌ها
تانن‌ها
ساپونین‌‌ها
اسیدهای آمینه غیر پروتئینی
مواد ضد مغذی در منابع پروتئین حیوانی

بازدارنده‌های معدنی :
کیلاتها (اسید فایتیک اسید اکسالیک)
گوسیپول
گلوکوزینولات ها

بازدارنده‌های ویتامینه

بازدارنده‌ها در چربی :
اسید اروسیک
اسیدهای چرب حلقوی

بازدارنده‌ها در کربوهیدراتها :
پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای

بازدارنده‌های پروتئازها

محدودكننده تریپسین و كیموتریپسین :
محدود کنندهای تریپسین به نامهای محدود کننده سویا (اولین بار در این منبع غذایی کشف گردید) و یا محدود کننده کنیتز (اولین کسی این ماده ضد مغذی را کشف کرد) خوانده می شوند.
در لگوم ها خصوصا سویا ، باقلا و لوبیا خام وجود دارند.
مصرف سویای خام باعث کاهش رشد در حیوان می شود که علت آن وجود عناصر ضد مغذی است که موجب اختلالاتی در هضم و جذب منابع پروتئینی می شود.
عدم تعادل در الگوی اسید های آمینه که جذب می شوند بعلت کند شدن روند آزاد سازی اسیدهای آمینه ضروری نظیر متیونین و یا دفع اسید آمینه گوگرد دار سیستئن به موجب دفع آنزیم های تریپسینوژن وکیموتریپسینوژن

بازدارنده‌های پروتئینی – لكتین‌ها

مطلب مفید دیگر:  فایل کامل پاورپوینت سیستم های اطلاعات مدیریت پیشرفته رشته پاورپوینت

لكتین‌ها گروهی از تركیبات گلیکوپروتئینی هستند كه در بافتهای گیاهی خصوصا لگومینه یافت می شوند و توانائی به هم چسباندن گلبولهای قرمز خون جانوران مختلف را دارند.

نوع قند موجود در تركیبات آنها بر حسب نوع لكتین متفاوت است، برای مثال قند لكتین سویا از نوع مانوز می‌باشد.

تاثیر لكتین اختصاصی بوده و قابلیت مضر بودن لكتین بستگی به نوع حیوان دارد، مثلاً لكتین موجود در نخود هر چند برای خوك مضر است؛ لیكن برای موش ضرری ندارد.

درجه سمیت لكتین‌ها متفاوت بوده و حتی بعضی از آنها مثل لكتین موجود در گوجه فرنگی اصلا سمی نمی‌باشد.

اسیدهای آمینه غیر پروتئینی

اسیدهای آمینه غیر پروتئینی دارای اثرات سمی یا ضد مغذی هستند.
عمدتا در گیاهان تیره بقولات یافت می شوند. بیشتر تراكم در دانه است.
غالبا به شكل غیر تركیبی در گیاهان هستند.
به خاطر شباهت ساختمانی به اسیدهای آمینه اصلی در سوخت وساز اسیدهای آمینه ضروری اختلال ایجاد می كنند.
كاناونین، كانالین و ایندوسپیسین از جمله اسیدهای آمینه غیرپروتئینی شناخته شده‌ هستند.

عناصر ضد ویتامین

:A ضد ویتامین
سویا خام حاوی آنزیم لیپوكسیداز است كه موجب اكسیداسیون و از بین رفتن كاروتن می‌گردد.

😀 ضد ویتامین
در سویا خام ? نرمی استخوان (Rickets ) و یا تشدید آن در مبتلایان

:E ضد ویتامین
مصرف لوبیا ی خام موجب افزایش نكروز (Necrosis ) كبدی در موش‌ها و دیستروفی (Dystrophy ) ماهیچه در طیور گردیده است.

:K ضد ویتامین
مصرف شبدر شیرین از لخته شدن خون در مواقع خونریزی جلوگیری می‌كند.

: B1ضد ویتامین
تیامیناز عنصر ضد ویتامین تیامین است كه در منابع گیاهی چون سرخس

: B2 ضد ویتامین
میوه درخت آکی حاوی بازدارنده متابولیسم ریبوفلاوین می باشد.

: B6 ضد ویتامین
در کتان یك عامل ضد پیریدوكسین بنام 1-آمینو-دی-پرولین وجود دارد.


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل بوده و پس از دانلود، فایل کامل آنرا دریافت می کنید.

جعبه دانلود

برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل


شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *